Workshop Adem

In de workshop Adem staat onze adem centraal. Alles over Adem komt aan de orde. Hoe werkt het middenrif? Wat heeft adem met de stem te maken? In hoeverre kunnen we met onze adem de stem beinvloeden? En hoe beïnvloedt je stem je adem? Aan de hand van diverse fysieke oefeningen ga je veel ervaren over je adem en je lichaam. Een diepe en volledige ademhaling werkt ontspannend en rustgevend op het gehele zenuwstelsel. Een volledige ademhaling is goed voor onze algehele gezondheid. Zingen is ook dieper ademen.

Deze dag begint met algemeen lichaamswerk voor het verdiepen van de adem en het ontspannen van je lichaam. Aan het einde van de dag is onze geest kalm, ons lichaam vol energie en de stem vrij voor het zingen van de prachtigste liederen!

Datum: Nader te bepalen
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €60,- (incl. koffie/thee)

Workshop Estill Voice Training

De introductie workshop Estill Voice Training, is een dag workshop waarin we kennismaken met de nieuwste inzichten ten aanzien van stem en zang: Estill Voice Training (EVT). Toegankelijk voor iedereen, zangers en sprekers, beginners en gevorderden.

EVT is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de stem. Dit heeft o.a. revolutionaire inzichten opgeleverd over de relatie tussen adem en stem(sluiting). Er is ontdekt dat we veel meer beheersing kunnen hebben over onze stem, het strottenhoofd en de spieren daar omheen, dan dat we ooit voor mogelijk hebben gehouden! De Anatomische kennis en fysieke bewustwording zijn zeer efficiënt en doeltreffend gebleken. Het levert een schat aan stemoefeningen op, die erg leuk zijn om uit te proberen en je stemmogelijkheden te verkennen en te vergroten. Iedere stemkwaliteit vraagt om een andere techniek, evenals iedere muzieksoort een andere zangtechniek vereist, bijvoorbeeld het verschil tussen klassiek en pop/jazz zang.

Alle onderdelen en vragen betreffende zang en stemtechnieken komen aan de orde. Uiteindelijk met als doel om gemakkelijker en vrijer te kunnen zingen en spreken.

EVT levert een serie aan oefeningen aan om je stem mee te trainen. Je krijgt concreet ‘gereedschap’ in handen, inzetbaar voor je eigen individuele doelen.
Datum: Nader te Bepalen

Cursus Estill Voice Training Level 1 & 2

Datum:

Level 1: 5/6/7 november 2021

Level 2: 13/14 november 2021

Tijd: 10.30 uur tot 19.00 uur

Workshop Spel & Improvisatie

In de workshop Spel & Improvisatie werken we aan de interpretatie van een lied of een tekst. Om een lied of tekst goed te kunnen overbrengen, zul je het acteertalent bij jezelf moeten ontwikkelen. We werken met spel- en dramaoefeningen uit het theater. Ook non verbaal (lichaamstaal) kun je heel veel uitdrukken. Dat is ontzettend leuk om te doen met een groep mensen. Het plezier spat er dan meestal vanaf!

We bieden een schat aan oefeningen aan waarin je je dramatische expressie kunt ontdekken en vormgeven. Ieder mens is uniek, dus een emotie ziet er bij iedereen weer anders uit. Dat maakt het ook zo boeiend. Stem en zang blijft daarbij een belangrijk ankerpunt.

Zangimprovisatie komt in deze workshop ook ruimschoots aan bod. We werken dan aan het toelaten van je eigen zanglijnen door middel van ‘circlesongs’ en het ontwikkelen van een eigen een scat-taal (jabbertalk).

Datum: Nader te bepalen
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €60,- (incl koffie/thee)

Workshop Stem & Acteren

Voor acteurs kan een workshop stem een geheel nieuw licht werpen op het vak acteren. De Stem is een essentieel instrument om een tekst en een personage op het toneel tot leven te brengen. Voor een acteur is het net zo zinvol om je stem te trainen als voor een zanger. Door stemtechnieken uit Estill Voice Training leer je je mogelijkheden kennen en toepassen in het spel. Je krijgt meerdere klankkleuren tot je beschikking, wat je spelprestaties vergroot. We werken aan tekstinterpretatie en onderzoeken het effect van verschillende intonaties en klankkwaliteiten op de inhoud van een tekst en je spel. Je leert de emotie van het personage door te laten klinken in je stem. Een tekst krijgt veel meer diepgang en betekenis als de stem van de acteur vrij en rijk van klank is…

Zie artikel : ‘zingen en zeggen’.

Voor theatergroepen of theaterscholen kan een stemworkshop een mooie verdieping zijn om spelmogelijkheden uit te bereiden. Workshop wordt aangeboden op aanvraag.

Stuur een e-mail of ga naar de contactpagina.

Scroll to Top