Workshops

Workshop Estill Voice Training

De introductie workshop Estill Voice Training, is een dag workshop waarin we kennismaken met de nieuwste inzichten ten aanzien van stem en zang: Estill Voice Training (EVT). Toegankelijk voor iedereen, zangers en sprekers, beginners en gevorderden.

EVT is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de stem. Dit heeft o.a. revolutionaire inzichten opgeleverd over de relatie tussen adem en stem(sluiting). Er is ontdekt dat we veel meer beheersing kunnen hebben over onze stem, het strottenhoofd en de spieren daar omheen, dan dat we ooit voor mogelijk hebben gehouden! De Anatomische kennis en fysieke bewustwording zijn zeer efficiënt en doeltreffend gebleken. Het levert een schat aan stemoefeningen op, die erg leuk zijn om uit te proberen en je stemmogelijkheden te verkennen en te vergroten. Iedere stemkwaliteit vraagt om een andere techniek, evenals iedere muzieksoort een andere zangtechniek vereist, bijvoorbeeld het verschil tussen klassiek en pop/jazz zang. Universal Voice System, de Nederlandse vervolg op EVT, wordt ook besproken.

Alle onderdelen en vragen betreffende zang en stemtechnieken komen aan de orde. Uiteindelijk met als doel om gemakkelijker en vrijer te kunnen zingen en spreken.

EVT levert een serie aan oefeningen aan om je stem mee te trainen. Je krijgt concreet ‘gereedschap’ in handen, inzetbaar voor je eigen individuele doelen.

Introductie workshop: zondag 19 november en zondag 26 november van 11.00 tot 17.00 uur. Kosten 60,- incl koffie/thee

Level 1 & 2, Zangschool Rotterdam. Datum: Level 1: 15/16/17 september ; Level 2: 30 september en 1 oktober 2023 ; Tijd: 10.30 uur tot 19.00 uur

Workshop Estill Voice Training Meer lezen »

Workshop Adem

In de workshop Adem staat onze adem centraal. Alles over Adem komt aan de orde. Hoe werkt het middenrif? Wat heeft adem met de stem te maken? In hoeverre kunnen we met onze adem de stem beinvloeden? En hoe beïnvloedt je stem je adem? Aan de hand van diverse fysieke oefeningen ga je veel ervaren over je adem en je lichaam. Een diepe en volledige ademhaling werkt ontspannend en rustgevend op het gehele zenuwstelsel. Een volledige ademhaling is goed voor onze algehele gezondheid. Zingen is ook dieper ademen.

Deze dag begint met algemeen lichaamswerk voor het verdiepen van de adem en het ontspannen van je lichaam. Dit maakt onze geest kalm, ons lichaam vol energie en de stem vrij voor het zingen van de prachtigste liederen!

Datum: Zondag 15 oktober
Tijd: 11.00 uur tot 13.00 uur
Kosten: €20,- (incl. thee)

Workshop Adem Meer lezen »

Workshop Improvisatie & Spel

In de workshop Improvisatie en Spel, spelen we met dramatische expressie. Om een lied of tekst goed te kunnen overbrengen, zul je het acteertalent bij jezelf moeten ontwikkelen. We werken met spel- en drama oefeningen uit het theater en met improvisatie vanuit zang en muziek. Het is heerlijk om een dagje te spelen met elkaar en je creativiteit de vrije loop te geven. Plezier staat dan ook voorop.

We werken met oefeningen waarin je je dramatische expressie kunt ontdekken en vormgeven. Je krijgt handvatten aangereikt om een scene met elkaar te kunnen spelen. Ieder mens is uniek, dus een emotie ziet er bij iedereen weer anders uit. En hoe reageer je daarop, zodat het een boeiende scene wordt?

Zangimprovisatie komt in deze workshop ook aan bod. We werken dan aan het toelaten van geïmproviseerde zanglijnen en taal (jabbertalk)

Datum: Zondag 10 december
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur
Kosten: €60,- (incl koffie/thee)

Workshop Improvisatie & Spel Meer lezen »

Workshop Stem & Acteren

Voor acteurs kan een workshop stem een geheel nieuw licht werpen op het vak acteren. De Stem is een essentieel instrument om een tekst en een personage op het toneel tot leven te brengen. Voor een acteur is het net zo zinvol om je stem te trainen als voor een zanger. Door stemtechnieken uit Estill Voice Training leer je je mogelijkheden kennen en toepassen in het spel. Je krijgt meerdere klankkleuren tot je beschikking, wat je spelprestaties vergroot. We werken aan tekstinterpretatie en onderzoeken het effect van verschillende intonaties en klankkwaliteiten op de inhoud van een tekst en je spel. Je leert de emotie van het personage door te laten klinken in je stem. Een tekst krijgt veel meer diepgang en betekenis als de stem van de acteur vrij en rijk van klank is…

Zie artikel : ‘zingen en zeggen’.

Voor theatergroepen of theaterscholen kan een stemworkshop een mooie verdieping zijn om spelmogelijkheden uit te bereiden. Workshop wordt aangeboden op aanvraag.

Stuur een e-mail of ga naar de contactpagina.

Workshop Stem & Acteren Meer lezen »

Scroll naar boven