Workshop Estill Voice Training

De introductie workshop Estill Voice Training, is een dag workshop waarin we kennismaken met de nieuwste inzichten ten aanzien van stem en zang: Estill Voice Training (EVT). Toegankelijk voor iedereen, zangers en sprekers, beginners en gevorderden.

EVT is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van de stem. Dit heeft o.a. revolutionaire inzichten opgeleverd over de relatie tussen adem en stem(sluiting). Er is ontdekt dat we veel meer beheersing kunnen hebben over onze stem, het strottenhoofd en de spieren daar omheen, dan dat we ooit voor mogelijk hebben gehouden! De Anatomische kennis en fysieke bewustwording zijn zeer efficiënt en doeltreffend gebleken. Het levert een schat aan stemoefeningen op, die erg leuk zijn om uit te proberen en je stemmogelijkheden te verkennen en te vergroten. Iedere stemkwaliteit vraagt om een andere techniek, evenals iedere muzieksoort een andere zangtechniek vereist, bijvoorbeeld het verschil tussen klassiek en pop/jazz zang. Universal Voice System, de Nederlandse vervolg op EVT, wordt ook besproken.

Alle onderdelen en vragen betreffende zang en stemtechnieken komen aan de orde. Uiteindelijk met als doel om gemakkelijker en vrijer te kunnen zingen en spreken.

EVT levert een serie aan oefeningen aan om je stem mee te trainen. Je krijgt concreet ‘gereedschap’ in handen, inzetbaar voor je eigen individuele doelen.

Introductie workshop: zondag 19 november en zondag 26 november van 11.00 tot 17.00 uur. Kosten 60,- incl koffie/thee

Level 1 & 2, Zangschool Rotterdam. Datum: Level 1: 15/16/17 september ; Level 2: 30 september en 1 oktober 2023 ; Tijd: 10.30 uur tot 19.00 uur

Scroll naar boven