Nieuws

Youtube kanaal

Miss Sirene Tilde van Haaster is gestart met een Youtube kanaal. Nu staan er vooral optredens van Tilde zelf op maar dat gaat uitgebreid worden.

Chain of Fools Live, 31 aug 1991, Leiden

Heel lang geleden :).

Zangschool Sirene Presentatie juli 2022

En hier alvast een eerste video van een Sirene presentatie én de voorbereiding daarvoor.

Til in Tune

Til in Tune in de tuin achter de studio.

Youtube kanaal Read More »

Vocazine

Sinds een jaar is Tilde medewerker van het zangdocenten vakblad Vocazine, van de Nederlandse Vereniging voor Zangdocenten: NVZ. Tilde heeft al eerder een artikel geschreven in de Vocazine over stem- of ademtechniek (Estill Voice Training). Die kun je vinden op deze website, onderaan in de groene balk. In het huidige decembernummer staan wel liefst 3 artikelen van haar hand!
Het thema van dit december bulletin is “transitie en de stem”. Een actueel thema. Wat gebeurt er met je stem als je in transitie gaat van vrouw naar man of van man naar vrouw? En hoe kun je ermee aan de slag? Tilde schrijft een artikel adhv een interview met Coen Honig, een zangdocent die veel met dit thema werkt én over Sem Jansen, een professionele zanger die dit zelf heeft meegemaakt en er een muzikale theatervoorstelling over heeft gemaakt.
Daarnaast is er nog een artikel van haar over Ida Kelarova, een Tsjechische ‘stembevrijder’ van het eerste uur, waar we mee gewerkt hebben!

Vocazine Read More »

Estill cursus

Altijd willen weten hoe je stem werkelijk werkt? EVT biedt alle antwoorden op zangtechnisch gebied, om vrij te kunnen zingen in allerlei stijlen. Voor zangers, performers, acteurs, stemcoaches, koordirigenten, en alle andere stem professionals. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Reserveer je plaats vóór 31 maart voor de early bird korting!

In samenwerking met Zangschool Rotterdam en Zangschool Sirene in Leiden

Lees hier meer >

Estill cursus Read More »

Cursus Estill Voice Training

Level 1 & 2

Data:
Level 1: 2, 3 en 4 september 2022
Level 2: 17 en 18 september 2022

Plaats: Rotterdam, zangschool
Tijd: 10.30 uur tot 18.30 uur
Docenten: Marcello Zempt en Tilde van Haaster

Het is een intensieve en interactieve training. Er zal veel ruimte zijn voor zowel de theorie als de praktijk.
In Level 1 worden de zogenaamde “figuren” anatomisch uitgelegd en geoefend.
De dagen worden afgesloten met een open zangsessie waarin de deelnemers worden gecoacht in het zingen van een zelfgekozen lied.
In level 2 worden de 6 zangkwaliteiten anatomisch uitgelegd en geoefend.

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk die zijn zang of spreek stem wil leren kennen of verbeteren. Zangers, acteurs, sprekers, docenten, logopedisten, stemacteurs, dirigenten dramadocenten en trainingsacteurs.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een officieel EVT-Certificaat.

Cursus Estill Voice Training Read More »

Estill Voice Training op Internationaal Stem Symposium Roy Hart Centre

Deze zomer 2021 had ik de eer om Estill Voice Training te introduceren op een Internationaal Stem Symposium in Zuid-Frankrijk, Centre Artistique International Roy Hart CAIRH. Dat was een fantastische en intensieve ervaring op Malerarques, het voor mij zo vertrouwde Roy Hart Centrum, waar mijn passie en loopbaan als stemdocent in 1994 ooit begon. Waar met de stem als spier van de ziel wordt gewerkt. Heel bijzonder om daar, na zoveel jaren, nu terug te keren als docent Estill Voice.

Estill Voice Training op Internationaal Stem Symposium Roy Hart Centre Read More »

Workshop Roy Hart stemwerk

Nu ben ik gevraagd om op 17 oktober een workshop Roy Hart stemwerk te geven op een stem symposium van Universal Voice Instituut in Amsterdam!! Dat maakt de cirkel rond… Bij Zangschool Sirene werken we vanuit Estill Voice Techniek én de vrije stemexpressie. 

Workshop Roy Hart stemwerk Read More »

Scroll naar boven