Merle van der Steen

‘Muziek en theater zijn altijd de rode draad geweest in mijn leven. Ik ben ooit als klein meisje gestart als violist, bij dezelfde muziekschool heb ik destijds de overstap gemaakt naar zangeres in pop en rockbandjes, om vervolgens tijdens mijn studententijd me ieder jaar bezig te houden met musicals en theater. Na het afronden van mijn Master Biomedical Sciences ben ik me gaan verdiepen in de zangstem bij het Universal Voice Institute. In 2022 heb ik onder begeleiding van o.a. Alberto ter Doest de opleiding tot Universal Voice Master Teacher afgerond.

Tijdens de lessen kijk ik samen met jou naar het doel waar je aan wilt werken. Soms is dat specifiek werken aan techniek, soms zit dat in interpretatie of muzikaliteit en vaak is dat een mix van al deze dingen. Zingen is vooral ook heel erg leuk en soms kunnen we onszelf in de weg staan om er echt van te genieten. Die ene fantastische uithaal gaat bij niemand zomaar ineens perfect en ook de meest getrainde zangers vliegen nog weleens uit de bocht. Ik streef ernaar om jou steeds een stapje dichter bij je doel te brengen en dat we vooral ook kunnen lachen op de route daar naartoe.

Scroll naar boven