In de muzikale familie waarin Sophie Anglionin is opgegroeid, was het als vanzelfsprekend dat ook zij een muziekinstrument ging bespelen. Voor haar achtste verjaardag koos Sophie een keyboard en ze kreeg piano- en keyboardles aan de Streekmuziekschool van Leiden.

Tijdens haar middelbare schooltijd werd haar liefde voor muziek steeds groter en al snel ging Sophie ook zanglessen volgen, bij Tilde Zangschool Sirene! Toen voor haar duidelijk werd dat ze het liefst muziek wilde studeren, volgde ze ter voorbereiding een éénjarig programma met bandcoaching, songwriting en muziektheorie.

Daarnaast begon ze thuis zang-, gitaar- en pianoles te geven aan jong en oud. In 2015 is Sophie afgestudeerd als toetsenist aan het Conservatorium van Haarlem, waar ze werd opgeleid tot pop-/sessiemusicus. In deze jaren heeft Sophie in verschillende coverbands en eigen werk-bands gespeeld. Ze kreeg de bijnaam Funky Sophie van niemand minder dan zanger Waylon. Ook heeft ze studio-ervaring opgedaan, lesgegeven aan verschillende conservatoria en treedt ze regelmatig op.

Muziek is haar passie, haar leven!

Scroll to Top